fredag, februari 13, 2009

Otur? Någon?

Fredag den trettonde. Tror ni på det? Har ni haft någon otur? Jag har i alla fall inte haft någon otur än, men jag känner ju nu- bara att säga det föranleder en påträngande drift att knacka i bordet och utbrista "PEPPAR PEPPAR" :)

Idag har stackars Dallas återigen fått vara sällskap hela dagen. Min hovslagare hade inte tid att komma och sko Monte förrän efter lunch (för han var i Lidköping och fikade med sin fru ;) ). För jäkligt det där med folk som sätter sina egna behov framför sina hästars! Nå, hovslagaren dök tillslut upp, och då passade han på att verka Dallas. Han fick godkänt (Dallas alltså). Han har haft lite problem med uppackningar. För er som inte vet vad det är, så får jag tillstå att det vet inte jag heller riktigt... Men det blir typ ett mellanrum mellan hornet och sulan där det kan komma in smuts och bakterier. Och om man inte håller rent det ordentligt, med något bakteriedödande som Virkon, så kan det börja krypa uppåt i hoven. Går det riktigt illa får man operera upp det där och gipsa hoven. Då blir det låååååååång boxvila, och det är ju inte så kul för ett litet föl. Vuxna hästar kan förvissa också drabbas av detta. Men vad jag har hört så har det inte så jättemycket att göra med huruvida markerna är leriga, utan mer huruvida markerna är skötta. Alltså om man har harvat, vänt jorden, sått om osv. I vilket fall som helst så är dt viktigt att kolla fölens hovar ofta, och se upp för lösa flikar i hornet och sånt. Slut på föreläsning!

Lilla skruttmonte (blir det stor eller liten bokstav när man bakar in namnet i ett skrutt?? Ska det vara stor bokstav på Skrutt kanske?) blev glad när han fick gå ut till kompisarna. Tyvärr missade han solskenet som förgyllde förmiddagen, men det ska komma mer i helgen sägs det. Just det! Hans problem är strölråta. HA HA! StrÅlrÖta ska det vara! Hade ingen aning om att det kunde bli så där när man SKRIVER! Det kanske blir så för alla andra också, fast de har vett att radera och låtsas som ingenting :). Han har haft heltäckande sulor under vintern, men så nyligen såg vi att det var varigt bak vid ballarna. Så då fick han bli av med sulorna, men då har han ju blivit ömfotad istället. Så nu är sulorna på igen, men med tjärdrev, solepack och kopparsulfat under. Så får man väl sko om ofta helr enkelt.

Ikväll är det Let´s dance. Tycker jag är skoj att se på! Det blir mys i soffan med Emil och Trollis. Kan bli trångt om Thomas ska ligga där också :D

Kram!

Inga kommentarer: