lördag, april 10, 2010

Strax tillbaka!

Städa, laga mat, mocka, vattna, fodra, skjutsa, lämna, hämta kräkhink, brorbesök, anmälningar!

16 kommentarer:

Irene sa...

Nu hoppas man ju innerligt att kräkhinken inte är till dig. Eller Hovslagaren. Eller Emil. Eller någon av kissarna. Utan till en säkerligen trevlig, men magsjuk granne.

Larsson sa...

Men fikat då???

Lotti sa...

Irene- Jodå, kräkhinken var till en filmpremiärvimlande och rosachampangedrickande hovis som fick känna på ångerns bittra eftersmak (med huvudet långt ner i kräkhinken alltså) :-D

Larsson. Även om jag förstår varför man kan tro det så är jag ingen ubermensch! Fika... ibland är det överkurs. Särskilt om man måste fika utan hovis! Och dig!

jeanette och Dino sa...

Hehe, det var ingen magsjuka du behövde tycka synd om honom för med andra ord... ;)

Irene sa...

Nä, det var ju för väl! Och är hinken föranledd av rosa champagne, ja då har man liksom haft så roligt att man får stå ut med lite hinkande efteråt.

bitte sa...

Åh, Hovis fick den dåliga räkan. Eftersom jag alltid får det dåliga ostronet/inte tål kininet i tonicen hyser jag mycket större medkänsla än dom andra känslolösa bloggfigurerna. (Men han fick väl själv tömma hinken, va? Någon måtta får det ju vara!).

Lotti sa...

Irene- alltså skyll-dig-själv -principen köper jag till hundra procent. Särsklit som- Bitte- hovisen i fråga försökte SKYLLA på en dålig räka. Och skuller man ifrån sig så får man tömma sin egen hink ;-)

Larsson sa...

Hink å hink...jag sk-ter väl i hinken! Är det nåt som bekymrar mig så är det detta med fikat.

"Överkurs"???? Nääe, det här känner jag, faller på min lott att ställa tillrätta och reda ut.

Jag får helt enkelt försöka klämma in ett kaffebesök. Å det med det snaraste!!

*jösses, "ibland är fika överkurs" vart är världen på väg???*

Bitte sa...

Larsson! Fika? Hur då fika? Pratar vi vanlig tristfika eller talar vi TÅRTA? I så fall, talar vi Prinsesstårta? Talar vi något luftig, lagom fruktigt-moussigt med nästan svarta chokladbottnar? Talar vi marsipanrosor? Eller Pågens kanelsnitt med bäst-före-datum. Sånt är viktigt att veta innan man ger sig in i kommentarsdjungeln, tycker jag.

Irene sa...

Jamen herregud sitta där och prata om tårta när jag håller på att dö av hunger, jag som inte fått kvällsmat för jag varit hos sjuk pappa! (Han piggnade till, men jag är fortfarande hungrig - och då läsa om prinsesstårta, herregud det är ju som tortyr).

Hovslagaren sa...

Vad nu Lotti helt klart överdrivet låter jag vara osagt och bryr mig inte det minsta om att hon utnyttjat mitt tillstånd vilket faktiskt berodde enbart på en outgrundlig allergi mot just rosa champagne och ingen räka... Andningspaus! Gällande fika så finns här alltid en rykande kaffe latte med kanel och socker. Blir det tårta så ska det givetvis vara hemmabakad prinsess (då lotti är tvärallergisk mot marsipan så blir det mer till mig). Annars erbjuds hemlagad glass eller MJUKA saftiga bullar. Kom och fika!

Larsson sa...

Absolut latte, gärna med kardemumma = ljuvlig fika!

Lägg till mjuka, saftiga bullar och vips! = smaskig fika!

Serveras en fruktig, fräsch tårta med MYCKET lemon curd i mitten, då har man helt plötsligt en "Rolls Royce Fika", man spinner igång på alla åtta! :)

Irene sa...

VARFÖR öppnade jag det här kommentarsfältet en tidig morgon?

"Princesstårta"..."Frukttårta med lemon curd"..."caffe latte med kanel och socker"... "MJUKA kanelbullar"...

ÅH KANELBULLAR!!!

Fast de där Pågenssakerna med bäst-före-datum, dem struntar vi i. Tycker jag.

Nu undrar jag bara: hinner man fram till förmiddagsfikat, månne? Hur långt kan det vara från Lund? På ett ungefär?

Lotti sa...

Men tjejer! Vi måste tänka på figuren! Man KAN ha roligt utan tårta!

...

PPPPPPFFFFFFHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!!!!

Å guuuud vad jag är rolig. Jag dööör.

Men seriöst, jag sitter här och sippar min latte. En med skitmysket skum, kanel och alldeles för mycket socker på toppen. Och då undrar jag bara-

VAR ÄR NI??

Bitte sa...

Ja, alltså. Till Hovis: är det tacken för att jag hittade en perfekt ursäkt till dig? Kom igen nästa gång du behöver support... Och "tänka på figuren", det är ju just det jag gör när jag tänker tårta (åh, tårta!). Saftig kanelbullar är också suveränt - goda kanelbullar är nästan lika bra som tårta, nästan. Latte med bara lite mjölk och mycket kardemumma, jo jag kör nu!

Lotti sa...

Go Bitte go! Säg åt honom bara! Hehe...