torsdag, oktober 01, 2009

Kasta pengarna i hästens mage!

Okej, gör er redo att möta The Mother Of All Foderhäckar- TMOAF. Jag funderade ett tag på att ta patent på den, men istället lägger jag ut hela härligheten här så att vem som helst kan sno.

Först lite bakgrund: Ni vet aaaaaallt det där höet som ligger och skräpar i hagen. Jo, ni vet. Det där höet som hästarna har lagt på marken, stått i, bajsat i och sedan ratat för att äckelfaktorn liksom passerade gränsen för vad som är acceptabelt. De där fruktansvärda mängderna med hö som man sedan, under stort ve och elände, måste mocka upp ur leran. Hur mycket pengar kan det handla om? Massor? Har du ingen traktor att flytta runt de där megastora järnfoderhäckarna med tak och golv med? Eller massor av pengar för den delen? Är du TRÖTT på att dag efter dag se höet slösas bort? Då behöver du en TMOAF!

Lite material: Först och främst en hovslagare som är duktig med sticksåg. Lite träpinnar, en jättetjock pressening, en god vän (inga äckliga vänner) med sån där symaskin som kan sy i vad som helst, jä...ligt mycket tid (typ två dagar), en kanna te och en vision.

Sedan: bygg en sån här.
Lägg extra väl märke till möjligheten att "kompisstå". Vem vill äta middag själv?
Bär ut ramen i hagen (eller också kan du vänta till insatsen är klar, men det är bara om du absolut känner att du inte vill lägga tid på att jaga hästarna när de stjäl den för tredje gången) låt middagsgästerna ge ett utlåtande.



Åk till skroten, skaffa en sån där pressening som har funkat som tak på en lastbil. Kör hem den. Städa bilen. Klipp ut en bit som har typ 50 cm längre sida än ramen. Kånka iväg till goda vännen med symaskin. Sy rakt, och tänk efter innan du klipper ut för hörnen. Hamra i öljetter och stansa en massa hål i botten. Sätt plåster på tummen. Kånka hem. Fäst insatsen i ramen, och vips- The Mother Of All Foderhäckar:

9 kommentarer:

Larsson sa...

Men Gud så fiffigt!

Kanske kunde göra nåt liknande till mina Grabbar :)

Hovslagaren sa...

Shit vad grym du är! Superbra blev det ju. Du är väldigt uppinningsrik min käre frua.
Å det är DU som är "The Mother of the Mother of all foderhäcks"

Anonym sa...

Ja håller med hovslagaren!! Vet ju var du sover nu om nätterna! hehe.. Å så som du banka å sydde! Du ä grym fierce... TMotAF.. KRAM DIN BFF moahh

Lotti sa...

Tänk vad härligt det är med bekräftelse. Ett behov alla vi bloggare har gemensamt eller? Ha ha!

Larsson: Du skulle ju kunna bygga en att SÄTTA NER grabbarna i när de ska äta. Så vet du var du har dem!

BFF... bff... bff... hmm. Bästa Finaste Fena?

/TMOTMOAF

Anonym sa...

Superfin! Jag har ett tips på förenklig för den late: hitta ett billigt bord på loppis eller i en skrubb, såga ned benen till vettig höjd och ta bort skivan. Köp presenning i hanterbara mått på Biltema. Dom har enkla öljetter i varje hörn som man kan dra remmar igenom och fästa runt benen. Presenningarna kanske inte håller livet ut men dom är billiga. Använder såna i min lastbil som foderhäckar och dom har hållt i ett antal år. Kram Line

Anki sa...

Du är ju jätte fyndig Lotti, ska bli kul att få se den nästa gång vi kommer till er. Kram från dig svärmor

Lotti sa...

Line: För den late?! Vem är lat här? Nej här ska kvinnokraften spillas som badkarsvatten när det är ungar i karet :)

Nej seriöst, schysst tips. Ska nog satsa på det nästa gång för det här projektet tog allt som allt ca tre dagar.

Svärmor: Tack, och kram tillbaka

Ann-Louise sa...

Så nice!!!!
Vilken bra idé och tack för tipset! Ska kolla med snickarvännen om han kan göra något liknande.....

Lotti sa...

Ja, det var så lite så. Hoppas det blir bra!